A Lions Klubok Nemzetközi Szövetsége ma már a világ legnagyobb civil szervezete. A több mint 46.000 klub közel 1,2 millió tagja a világ 193 országát lefedi. A klubtagok idejüket, képességeiket és anyagi forrásaikat áldozzák arra, hogy adományokat gyűjtsenek jótékony célokra.
A Lions Klubok Nemzetközi Szövetségének legfrissebb felméréséből kiderül, hogy a klubok hozzávetőlegesen 722 millió dollárt és 71 millió munkaórát adományoznak évente. Ez 34.000 ember teljes munkaidejével egyenlő! Az ENSZ és a WHO felkérésére a mozgalom egyik fő célja 1925 óta a látás megóvása és a látásukban korlátozott emberek segítése.

A szervezet alapelve:
"Szolgálunk" (We serve)

Lions klubok Magyarországon
A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége, mely része a nemzetközi Lions közösségnek, 1991-ben jött létre, az első klubot 1989-ben alapították hazánkban. Közhasznú szervezetként folytatja tevékenységét, politikától, vallási ideológiáktól mentes módon.

Az Első Kecskeméti Lions Club
az első vidéki klubok között 1990. május 12.-én alakult monori lions barátainkkal együtt. Klubunkat a Helsinki Torni LC alapította.

Alapító elnöke: dr. Kalmár Éva.


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba