A Fehér Bot Napja Kecskeméten

Október a látás hónapja, október 15. pedig a fehér bot napja. Ebből az alkalomból az Első Kecskeméti Lions Club tagjai több a Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete által szervezett rendezvényen is részt vettek. A Nemzetközi Lions Klubot 1917-ben a gyengénlátók megsegítésének céljából alapították az Egyesült Államokban. Az Első Kecskeméti Lions Klub 1990-ben alakult és tevékenységét azóta meghatározza a gyengénlátók támogatása és a rászorulók segítése. A klub által támogatott látássérült Erős Laura zongorázott a rendezvényen és elhangzott a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének himnusza, a Tolcsvay-Bródy páros, Békét és Reménységet című dala.
 
Borsos Botond az Első Kecskeméti Lions Klub elnöke elmondta, hogy a klub tagjai ebben a hónapban már negyedszer találkoztak a Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesületének elnökével, hiszen részt vettek a képzőművészeti kiállításon, majd a láthatatlan vacsorán, továbbá havi rendes ülésükön vendégül látták Hencz András elnök urat.
 
Hencz András és Borsos Botond megállapodtak abban, hogy szorosabbra fűzik a két szervezet együttműködését és részt vesznek egymás rendezvényein. Az Első Kecskeméti Lions Club elnöke elhívta a szervezet vezetőjét a klub által december 10-én szervezendő Filléres Börzére, majd a Bethlenvárosi Bethlemesnél szervezett programjaikra is, valamint a 2023. február 18-án szervezendő konferenciájukra. A klub tárgyi eszközök beszerzésével is szeretné támogatni a látássérülteket, pl. fehér botok, hangos vércukor és vérnyomásmérők vásárlásával.

A rendezvényen felszólalt Engert Jakabné, Kecskemét város alpolgármestere, aki az Első Kecskeméti Lions Klub tagjelöltje. Köszönetet mondott a Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesületének hogy külön hangsúlyt fektetnek a szemléletformáló, érzékenyítő programok szervezésére azon intézmények számára, akik szeretnének bepillantani a látássérültek mindennapjaiba. Külön megköszönte azt a nyitottságot és együttműködést, amelyet más civil szervezetek és a város közössége felé tesznek. Aktívan bekapcsolódnak a város egyes rendezvényeibe, kulturális életébe. Kijelentette, hogy a jövőben is számíthatnak az Önkormányzat támogatására.

 



Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba