Jószolgálat három évtizede

 

 

További képek itt a képgalériában!

Konferenciát és jótékonysági vacsorát rendezett az Első Kecskeméti Lions Club a Három Gúnár Rendezvényházban 2023. február 11-én. Az esemény jószolgálati célja a Hírös Rescue Team, a Törökországban dolgozó kecskeméti speciális mentőcsapat támogatása volt. A résztvevőket Engert Jakabné, Kecskemét Város Alpolgármestere és Borsos Botond az Első Kecskeméti Lions Klub elnöke köszöntötte.

 

A Klub jubileumi rendezvényét „Segítő szervezetek, segítő szolgálat válságos időkben” címmel rendezte meg. A téma a különböző civil szervezetek együttműködési lehetőségeiről szólt. Az eseményen az érdeklődők meghallgathatták a Lions Club Volt Kormányzók Bizottságának elnökének, Dr. Buzási Gábornak az előadását a Nemzetközi Lions Club tevékenységéről. Kiss Dávid a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét Programjáról tartott prezentációt. Engert Jakabné, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnökeként, bemutatta egyesületét. A konferencia előadója volt Molnár Szilárd a Kecskeméti CédrusNet szakmai vezetője, aki ismertette a szervezetük idősek érdekében végzett tevékenységét. Dr. Frank Emil, Póczonyi Zsolt és Ditzendy Károly Arisztid, a kecskeméti klub tagjai bemutatták az egyesület elmúlt harminc évében folytatott jószolgálati munkáját.

 

Az Első Kecskeméti Lions Club 1990-ben alakult meg, a rendszerváltás után közvetlenül, amikor már lehetőség nyílt a civilek összefogására. A szervezet megalakulása utáni legnagyobb jószolgálati tevékenysége, az évente megrendezésre kerülő Jótékonysági Filléres Börze. A nemzetközi összefogással, osztrák és német testvérklubok adományaival számos rászorulót támogatott már a szervezet. A szervezet 2022. évben több akciót is lebonyolított, így pl. az ukrán háború menekültjeinek támogatása, ételosztás a Kecskemét-Bethlenvárosi Betlehemesnél, láthatatlan vacsora a Vakok és Gyengénlátók szervezete támogatására, Hírös7 Klasszikusok jótékonysági koncert egy látássérült orgonaművész támogatására és jótékonysági gombafőzés a kecskeméti ÖkoFeszten.

 

A jubileumi rendezvényen már többszázezer Forint összegyűlt a Hírös Rescue Team támogatására, amelyet Kecskemét polgármestere Szemereyné Pataki Klaudia, személyesen is jelentős összeggel támogatott. A gyűjtés folytatódik, amelynek végeztével egy személyes beszámolót rendez a klub a mentőcsapat részvételével, amelyen a klub elnöke átadja részükre az összegyűlt adományt.

 

A kecskeméti speciális mentők részére az alábbi számlára várjuk további adományaikat:

 

Első Kecskeméti Lions Club

6000 Kecskemét, Öntöző utca 1.

Adószám: 19043368-1-03

Bank: 11732002-23560938

Közlemény: adomány, Hírös Special Rescue Team


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba