Bezárt Magyarország legnagyobb jótékonysági vására

30. alkalommal rendezte meg az Első Kecskeméti Lions Club a Jótékonysági Filléres Börze vásárt Kecskeméten a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola sportcsarnokában 2022. december 10-11. között. Mintegy öt kamionnyi adomány érkezett a németországi és ausztriai testvérklubok felajánlásából. Rengeteg hasznos holmi érkezett, a ruhaneműkön kívül, műszaki cikkek, lakberendezési tárgyak, játékok, sporteszközök és számos értékes ajándéktárgy, amelyek kitűnő karácsonyi ajándékokká válhatnak.

A vásár nem valósulhatott volna meg a kecskeméti Bolyai János, a Református Gimnázium és számos más iskola önkéntes diákjai segítsége nélkül, akik munkájának köszönhetően gördülékenyen lehetett a be- és kipakolást, illetve a vásárt megrendezni. Természetesen a Lions Klub ifjúsági tagozata a Leók és az egyesület tagjai is aktívan közreműködtek a vásár lebonyolításában.

 

A befolyt bevételt a Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Szervezete segítségével látássérültek és a hátrányos helyzetű gyermekek támogatására fordítja a klub. A megmaradt adományokat a Máltai Szeretetszolgálat és Kecskemét Város Önkormányzatának szociális szervezetei juttatják el a rászorulók részére.

 

Természetesen a Lions Club egyik fő tevékenysége a látás segítése mellett az egészség megőrzése, ezért a klub orvos tagjai egészségügyi szűrést, vérnyomás és vércukorszint mérést végeztek a vásár ideje alatt.

 

Az egyesület várja azon szociális érzékenységgel rendelkezők csatlakozását, aki egy több mint százéves tapasztalattal rendelkező civil szervezethez szeretnének csatlakozni. A Lions Nemzetközi Szövetség 206 országban, 1,4 millió taggal, 48 ezer egyesülettel rendelkezik és olyan tudásbázist biztosít az egyesület tagjai részére, amellyel hasznosan tudnak támogatni nemes célokat.

 

További információ: elso-kecskemeti.lions.hu

 


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba