Ösztöndíj-pályázati hirdetmény

A pályázatra a Neumann János Egyetem azon másodéves (azaz tanulmányaikat a 2017/2018. tanévben elkezdett) nappali tagozatos hallgatói jelentkezhetnek, akik a 2018/2019. tanév I. félévében aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, és lakóhelyük a Kecskeméti vagy valamelyik azzal szomszédos járásban van (az érintett járások listája: Kecskeméti, Ceglédi, Nagykőrösi, Tiszakécskei, Kiskunfélegyházi, Kiskőrösi, Kunszentmiklósi, Dabasi).

 

Az ösztöndíj havi összege15 000 Ft, az őszi félévekben szeptembertől januárig, a tavaszi félévekben februártól júniusig (öt hónapig) jár. A tanulmányok folyamatos végzése esetén az ösztöndíjas időszak a képzés 6. félévének végéig tart.

 

A pályázat elbírálása során a szociális rászorultság mértéke és a tanulmányi teljesítmény a fő szempontok, de előnyben részesülnek a műszaki képzésben részt vevő és a kecskeméti általános vagy középiskolát végzett hallgatók.

A pályázatra való jelentkezés legfontosabb dokumentuma egy, a hallgató életútját, tanulmányi teljesítményét, terveit, családi és szociális körülményeit röviden leíró bemutatkozó levél. A pályázati adatlap további mellékletei: kötelezők — a Neumann János Egyetem által kiállított, eredeti, aktív hallgatói jogviszony-igazolás a tárgyfélévről, valamint igazolás a pályázott félévet megelőző aktív félév súlyozott tanulmányi átlagáról; nem kötelező — bizonyítvány-másolat a kecskeméti általános vagy középiskolai tanulmányok utolsó évéről.

A pályázatra a jelentkezés határideje 2018. szeptember 28. (péntek) 12 óra, a kitöltött és szkennelt pályázati adatlapot, valamint mellékleteket az elsokecskemeti.lionsclub@gmail.com e-mail-címre kell elküldeni.

A pályázatról bővebb felvilágosítást ugyancsak a fenti címen lehet kérni.

A legjobb pályázatok benyújtóival október folyamán az Alapítvány kuratóriumának tagjai szóbeli elbeszélgetésen választják ki az ösztöndíj elnyerőit. Az ösztöndíjasok az eredményhirdetés után visszamenőlegesen megkapják a szeptemberi ösztöndíjakat is.


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba