Ukrajnából menekült családokat ajándékozott meg az Első Kecskeméti Lions Club

Ukrajnából menekült családokat ajándékozott meg az Első Kecskeméti Lions Club
.
Az Ukrajnából menekült, Kecskeméten letelepedett családokat ajándékozta meg az Első Kecskeméti Lions Club 2023. december 5-én a Három Gúnár Rendezvényházban tartott ünnepi közgyűlésén. Továbbá a szervezet alapítványa a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat illette elismeréssel e rendezvény keretében.
.
Ditzendy Károly Arisztid az egyesület elnöke elmondta, hogy a taggyűlésen az Ukrajnából menekülő, immár Kecskeméten élő családokat támogattak. Ők kerékpárt, laptopot és egyéb ajándékokat kaptak az eseményen. Elmondta, hogy alapítványuk, új kezdeményezésként kitünteti a nagyon magas szinten teljesítő kecskeméti középiskolás diákokat és felkészítő tanáraikat. Az elismeréseket az Országos Középiskolás Tanulmányi Versenyen helyezést elérő fiatalok és felkészítőik vehették át.
.
A díjazottak:
.
Katona József Gimnázium:
Dr. Nádháziné Borbola Éva tanárnő, aki 2023-ban öt diák munkáját segítette, akik 31,24,21,10,12 helyezést értek el, legeredményesebb tanítványa: Melján Dávid Gergő aki informatikából 9, matematikából tizedik helyezett lett az OKTV döntőn.
.
Bányai Júlia Gimnázium:
Labancz István tanár úr, tanítványa Józsa kémia tantárgyból 20. hely
.
Kecskeméti Református Gimnázium:
Tóth Imre tanár úr, tanítványa Hegedűs Márton Krisztián kémia 10. helyezett
.
A Lions Club 1917-es megalapításakor a látás segítése volt a cél, ezért egy vaksággal és siketséggel élő család számára is átadásra került egy speciális kommunikációs segédeszköz, amely egy kiváló teljesítményt nyújtó siket fiatal eredményes tanulmányait teszi lehetővé.
.
Az Első Kecskeméti Lions Club rendezvényét személyes jelenlétével megtisztelte és a tagjelölteket tagokká avatta Hégely Péter a magyarországi Lions Clubok kormányzója.
.
Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét város polgármestere személyesen vett részt a Club ünnepi közgyűlésén. Köszöntő beszédében üdvözölte a klub tevékenységét és elismerően szólt az önkormányzat és a civil szervezet együttműködéséről a szociális segítségnyújtás területén.
.
A rendezvény végén az Első Kecskeméti Lions Club tagjelöltjei, Andrássy Cintia és Rebek Andrea hat hónapnyi próbaidő után letették a fogadalmi esküt és a Lions Club tagjaivá, lionokká, azaz „oroszlánokká” váltak. Sok sikert kívánunk jószolgálati munkájukhoz! A találkozó közös ünnepi vacsorával ért véget a Három Gúnár étteremben.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba