Vendégünk volt a klubülésen

Az Első Kecskeméti Lions Club havi rendes ülésén, 2022. október 11-én vendégül láthattuk a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesületének elnökét, Hencz Andrást. A fehér bot világnapja alkalmából különös aktualitása volt a látogatásnak, hiszen a Nemzetközi Lions Club alapításának célja kifejezetten a vakok és gyengénlátók támogatása volt.


A két szervezet vezetői biztosították egymást a további szoros együttműködésről és megbeszélték a közös teendőket. A Lions Club, mint jótékonysági szervezet jelentős mozgósító erővel rendelkezik egy kitűzött cél elérése érdekében. A Vakok és Gyengénlátók Egyesülete megemlítette, hogy segítséget szeretnének kérni a közlekedésben az akadálymentesítés elvégzésében, a közlekedési lámpák vakok részére használatos eszközökkel való ellátásában és a vakok részére használatos „beszélő” orvosi műszerek, vérnyomásmérők, vércukorszintmérők és más hasonló eszközök beszerzésében.

 

A Lions Club elnöke biztosította a vendég egyesület vezetőjét, hogy az Első Kecskeméti Lions Club tovább folytatja a megkezdett munkát és számos jótékonysági tevékenységet végez, akár más szervezetekkel közösen. A következő program a 2022. október 12-én megrendezésre kerülő a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Háza által szervezett „Láthatatlan vacsorán” való részvétel a kecskeméti Spaletta étteremben. A kecskeméti club felajánlotta együttműködését további programok közös szervezésében, pl. vakok és gyengénlátók által készített képzőművészeti alkotások kiállítása kiemelt nagy kecskeméti fesztiválok keretében.

 

  

 


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba